X

Оформити заявку




X

Оформити заявку


Чим прочистити засмічення в домашніх умовах? Поради від Сантехпослуги 24 – Сантехпослуги – Послуги сантехніка 24 години
Замовити
дзвінок

Ми працюємо цілодобово!

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Русский

Замовити дзвінок зараз!

Замовити дзвінок

Чим прочистити засмічення в домашніх умовах? Поради від Сантехпослуги 24

Чим прочистити засмічення в домашніх умовах?

Засор є частою проблемою. Його можна усунути самостійно або вдавшись до допомоги фахівців. Як правило, труби забиваються тому, що на їхній поверхні зсередини накопичується жировий шар. Існує кілька методів очищення забитих труб у багатоквартирних чи приватних будинках. У цій статті ми розберемося, чим прочистити засмічення в домашніх умовах, як зробити це самостійно і чи потрібно кликати на допомогу фахівця.

Популярні методи прочищення

До основних методів прочищення труб каналізації можна віднести:

  • Механічний;
  • Хімічний;
  • Гідродинамічний.

У разі проведення хімічного чищення необхідно надіти рукавички, а також маску та окуляри, щоб убезпечити себе від впливу шкідливих речовин. Адже сучасні засоби включають кислоти і луги. Слід пам’ятати, що не можна одночасно використовувати кілька засобів, різних за хімічним складом.

Для очищення каналізації хімічним способом необхідно:

  • Вилити в стіковий отвір обраний засіб;
  • Додати приблизно 0,5 л води;
  • Зачекати чверть години;
  • Промити систему водою (приблизно 2-4 відра).

Тут також на допомогу приходить популярний засіб під назвою «Крот». Пару ложок цієї речовини змішують зі склянкою не холодної води та виливають у злив. Далі необхідно прочистити вантузом, а потім промити за допомогою води.

Якщо у вас старі труби із чавуну, то хімічні способи очищення використовувати не можна. Якщо засмічення занадто щільне, краще вдатися до механічного способу очищення.

Механічний метод

Механічний метод також допомагає вичистити каналізаційні стоки будинку. Тут вам знадобиться трос, а також йорж та вантуз. Якщо засмічення розташоване неглибоко, використовуйте вантуз. У цьому випадку потрібно накрити отвір зливу пристроєм, відкрити кран і набирати воду, поки чаша вантуза не покриється. Важливо, щоб під нею не було води. Далі потрібно зробити до 20 рухів по вертикалі, не відриваючи агрегат від миття. Йоршем засміки пробиваються.

Очистити каналізаційну трубу за допомогою такого пристрою, як трос, складніше. Він обов’язково має бути з ручкою. Щоб виконати чищення потрібно:

  • Демонтувати сифон раковини;
  • Кінець «дроту» вставити в трубу і рухати її за годинниковою стрілкою, обертаючи;
  • Іноді витягуйте трос і очищайте його.

Після завершення процедури необхідно поставити сифон на місце і промити систему за допомогою води (гарячої). Далі увімкніть воду. Якщо вона піде швидко, це свідчить про те, що засмічення усунено. Інакше потрібно здійснити маніпуляції ще раз. З допомогою троса можна очистити як чавунні, і пластикові труби.

Очищення гідродинамічним способом

У цьому випадку фахівці застосовують спеціальну гідродинамічну машину із насосами. Ці агрегати створюють сильний струмінь рідини. При очищенні каналізаційних труб використовуються пристрої зі спіралеподібними насадками різного діаметра. Насадки вставляються в отвір зливу, потім повільно повертаються, завдяки чому пробивають затори будь-якої густини. Даний спосіб очищення труб підходить тоді, коли діаметр труби варіюється в межах 5-30 сантиметрів. Метод ефективний як для звичайного будинку, так і багатоквартирного і підійде для будь-якого трубопроводу.

Фахівці компанії «Сантехпослуги 24» усунуть засмічення будь-якої складності у багатоквартирних та будинках приватного сектору швидко та в будь-який час доби. Вони готові допомогти вам у скрутній ситуації та надають послуги за оптимальними цінами.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші переваги

ЯКІСТЬ
ШВИДКІСТЬ
ЦІНА
ГАРАНТІЯ

Контакти:


Броварський проспект 161, м.Київ

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51


Пошта: uslugi.santehnika24@gmail.com

Соціальні мережі:



Усі права захищені

Контакти

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Email: uslugi.santehnika24@gmail.com

Замовити зараз

Замовити дзвінок

Навігація

Прайс лист
Гарантії
Корисне
Контакти

Соціальні мережі

Усі права захищені | Сайт розроблений студією Барбарис