X

Оформити заявку




X

Оформити заявку


Гідроізоляція ванної своїми руками, або Як не затопити сусідів – Сантехпослуги – Послуги сантехніка 24 години
Замовити
дзвінок

Ми працюємо цілодобово!

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Русский

Замовити дзвінок зараз!

Замовити дзвінок

Гідроізоляція ванної своїми руками, або Як не затопити сусідів

Процес облаштування ванної кімнати досить трудомісткий, складний, оскільки охоплює різні сфери, в тому числі, роботу з сантехнічними пристроями. Варто пам’ятати, що обов’язкова частина завдання – це гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті.

Навіщо потрібна гідроізоляція підлоги у ванній

Досить часто при виконанні ремонту гігієнічного приміщення власноруч ігнорується така його складова, як гідроізоляція поверхні. Відбувається це через незнання наслідків її відсутності, а вони можуть бути значними. Мало хто знає, як зробити гідроізоляцію підлоги у ванній кімнаті. А ця процедура захистить сусідів знизу від витоку води з вашого житла.

У ванній кімнаті може вийти з ладу будь-яке сантехнічне обладнання починаючи від проривів шлангів і закінчуючи скиданням зайвого тиску баком для нагрівання води. Ізоляція уберігає від протікань малого і середнього обсягу, як мінімум, даючи час на виклик аварійки і вичерпування рідини, що вилилася.

Гідроізоляція ванною власноруч виконується з використанням спеціалізованих матеріалів. Щоб створити по-справжньому якісний, довговічний захист, використовують рулонні вироби з основою у вигляді бітумної мастики і саму мастику. При професійному укладанні вони здатні захищати від протікання дуже тривалий термін.

Ізолювати підлоги від протікань можна самотужки. Але через витрати часу та необхідність у деяких спеціальних інструментах, багато хто воліє замовити виконання цих робіт у професіоналів нашої компанії. Тим більше, що вартість ізоляції у нас невисока.

Гідроізоляція ванною своїми руками: етапи підготовчих робіт

  • Ізоляцію поверхні у ванній від рідини слід починати з повного видалення шарів підлоги – у результаті має залишитися лише перекриття. Робиться це з метою опущення поверхні по відношенню до інших приміщень, щоб не затопити їх для створення нової якісної стяжки, на яку добре ляже мастика.
  • Слід провести реставрацію або відновлення плит перекриття, щоб їхня поверхня була без вибоїн і тріщин. Це гарантує, що ізоляція приклеїться рівномірно. Особливий акцент робиться на закладанні стиків між плитами та дірок після монтажу стояків.
  • Робити це варто сухими гідроізолюючими сумішами.
    Після повного засихання складу у щілинах, основу слід прогрунтувати. Завдання грунтовки – відігравати роль «клею», який, проникнувши в бетон або цемент, здатний зв’язати його верхній шар, збільшивши адгезію.

Після повного вбирання та висихання ґрунтової суміші (зазвичай це займає півгодини), стелиться сама гідроізоляція.

Як зробити гідроізоляцію підлоги у ванній

Процес захисту від затоплення починається з укладання бітумної мастики на підлогу і прилеглі стіни в нижній частині їх на відстань від 15 до 20 см від поверхні. Особливо ретельно замазуємо стики перекриттів, кути, місця, де розташовані стояки. У цих ділянках бажано зробити заливку підлоги мастикою.

Мета цих робіт полягає у створенні якогось корита, при цьому підлога та низ стін є його дном та краями, а слабкі його місця – це шви у перекриттях, стояки, кути. Саме в них гідроізоляція підлоги у ванній здійснюється особливо ретельно.

На останньому етапі процесу проводиться настилання рулонного виробу. Робиться це після повного застигання матеріалу, коли він не липне до підошви. Не потрібно в брудному взутті ходити по свіжому бітуму – пил, що осів на нього, не дозволить нормально укласти рулонні вироби.

Гідроізоляція ванної власноруч робиться досить легко. Для початку виконується настил матеріалу на стіни, підлогу та труби з нахлестом в 15 см. Аналогічний нахлест проводиться між роздільними смугами гідроізоляції. На суху в кутах цей матеріал ламати не можна, це варто зробити після укладання всієї ізоляції.

Для приклеювання потрібен будівельний фен великої потужності або газовий пальник. З їх допомогою матеріал розігрівається і його притискають до поверхні руками в захисних рукавичках. Та ж процедура проводиться на нахлестах і кутах, тріщин при цьому не буде завдяки гнучкості розігрітої гідроізоляції.

На цьому процес захисту у ванній кімнаті завершений, і тепер ви маєте уявлення, як зробити гідроізоляцію підлоги у ванній. Після цієї процедури можна приступати до решти ремонтних робіт. Варто пам’ятати, що за наявності такого захисту від води заливку нової стяжки слід робити особливо обережно. Товщина її може бути від 40 до 50 мм.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші переваги

ЯКІСТЬ
ШВИДКІСТЬ
ЦІНА
ГАРАНТІЯ

Контакти:


Броварський проспект 161, м.Київ

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51


Пошта: uslugi.santehnika24@gmail.com

Соціальні мережі:



Усі права захищені

Контакти

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Email: uslugi.santehnika24@gmail.com

Замовити зараз

Замовити дзвінок

Навігація

Прайс лист
Гарантії
Корисне
Контакти

Соціальні мережі

Усі права захищені | Сайт розроблений студією Барбарис