X

Оформити заявку




X

Оформити заявку


Як врізати мийку в стільницю: розбираємо всі етапи робіт – Сантехпослуги – Послуги сантехніка 24 години
Замовити
дзвінок

Ми працюємо цілодобово!

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Русский

Замовити дзвінок зараз!

Замовити дзвінок

Як врізати мийку в стільницю: розбираємо всі етапи робіт

У статті ми спробували найповніше відповісти на питання про те, як врізати мийку в стільницю. Всі поради універсальні та підійдуть для мийок різних моделей, типів та конфігурацій.

  • Першим кроком при встановленні мийки в стільницю є виготовлення картонного шаблону. Якщо ця робота здається вам надто проблематичною, можна намалювати область, яка буде вирізана, просто обвівши мийку по контуру. Деякі моделі мийок продаються з упаковками, на яких вже намічено шаблон, а отже, не доведеться витрачати час на його виготовлення.
  • Після того, як шаблон виготовлено або позначено контур миття на стільниці, слід визначитися з вибором місця розміщення чаші. Для цього слід заздалегідь передбачити розташування змішувача, так як він може встановлюватися як безпосередньо в мийку, так і робочу поверхню поруч з нею. Слід дотримуватися мінімальної відстані мийки від краю стільниці – 6 см. Так ви зможете уникнути поломки занадто тонких країв меблів. Перед тим як врізати мийку в стільницю, огляньте меблевий блок зсередини, можливо вам заважатимуть окремі елементи конструкції тумби.
  • Наступним етапом проведення робіт є розмітка стільниці. Щоб розмітка була рівною, шаблон слід прикріпити до поверхні за допомогою скотчу. Якщо ви використовуєте не готовий шаблон, тоді виконайте такі дії:
    • відміряти відстань від зовнішньої межі миття до кріплення чи роз’ємів;
    • на цю відстань відступити від виконаного на стільниці контуру і накреслити нову розмітку (внутрішню);
    • вирізати внутрішній контур, прикріпити до меблевого блоку та обвести олівцем.
  • Після розмітки можна приступати до випилювання контуру. Щоб уникнути сколів, фахівці рекомендують обклеювати лінії контуру малярським скотчем. Спочатку за допомогою дриля робиться отвір, в який вставляється лобзик. Рухаючись по окресленому контурі, слід вирізати отвори повільно та без сильного натискання на поверхню.
  • Не слід встановлювати миття на необроблений зріз. Рекомендується ретельно його зачистити та покрити силіконом. Це захистить дерево від негативного впливу вологи і зробить миття більш зносостійким і довговічним. Якщо при установці чаші виникають будь-які перешкоди всередині меблевого блоку, слід їх зрізати і теж обробити силіконом.
  • Монтаж миття здійснюється із застосуванням ущільнювальної стрічки. Зазвичай, цей матеріал йде в комплекті. Вона кріпиться на краях виробу, після чого її обробляють силіконом. Після того як виконано кріплення всіх з’єднань, можна закріплювати змішувач. Після закінчення монтажу трохи посуньте чашу, щоб переконатися, що вона міцно сіла і щільно прилягає до столу по контуру. На завершення не забудьте протерти всі елементи миття від надлишок герметика.
  • Розібравшись з тим, як врізати мийку стільниці, можна братися за приміряння сифона, труб та додаткового обладнання. Для того щоб усі підводи труб каналізації та холодної води розташовувалися максимально зручно та були доступними у разі необхідності їх перекриття чи ремонту, можливо, доведеться за допомогою лобзика підрізати деякі елементи меблевого блоку, а також зробити додаткові отвори. Для надійного захисту від вологи не забувайте обробляти усі зрізи силіконом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші переваги

ЯКІСТЬ
ШВИДКІСТЬ
ЦІНА
ГАРАНТІЯ

Контакти:


Броварський проспект 161, м.Київ

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51


Пошта: uslugi.santehnika24@gmail.com

Соціальні мережі:



Усі права захищені

Контакти

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Email: uslugi.santehnika24@gmail.com

Замовити зараз

Замовити дзвінок

Навігація

Прайс лист
Гарантії
Корисне
Контакти

Соціальні мережі

Усі права захищені | Сайт розроблений студією Барбарис