X

Оформити заявку




X

Оформити заявку


Як правильно підключити сушку для рушників до стояка, етапи робіт і поради – Сантехпослуги – Послуги сантехніка 24 години
Замовити
дзвінок

Ми працюємо цілодобово!

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Русский

Замовити дзвінок зараз!

Замовити дзвінок

Як правильно підключити сушку для рушників до стояка, етапи робіт і поради

Перш ніж братися за самостійну установку сантехніки, ознайомтеся з тим, як правильно підключити сушка для рушників до стояка. Ми розповімо про декілька способів якісного монтажу.

Вибір способу встановлення обладнання для ванни залежить від кількох факторів: конструкція водопровідної або опалювальної системи, тип устаткування, що застосовується і т.д.

На сьогоднішній день покупцям пропонується встановити сушарки для рушників трьох видів: водяні (підключаються до водопроводу або системи опалення); електричні (підключаються до електромережі) та комбіновані. Найбільш поширеним типом пристроїв для дому та квартири є настінний водяний сушка для рушників. Це недороге та ефективне сантехнічне пристосування не вимагає підключення до мережі електроживлення, є найбільш довговічним із усіх видів сантехніки аналогічного призначення.

Сушка для рушників може підключатися двома способами:

  • підключення до системи опалення;
  • підключення до системи гарячого водопостачання

Зазначимо, що підключення до водопроводу краще, оскільки, таким чином, пристрій може функціонувати незалежно від роботи опалювальної системи, тобто навіть тоді, коли опалювальний сезон завершено. Крім цього, при включенні в опалювальну систему виникає проблема того, як правильно підключити сушка для рушників до стояка в зимову пору року? Адже для здійснення монтажу доведеться проводити врізання та відключати опалення, що може призвести до замерзання труб та стояка.

Якщо у вашій ванні вже був встановлений сушка для рушників, то вибираючи нове обладнання, простежте, щоб пристрій мав такий же діаметр труб. У такому разі монтаж буде найшвидшим і найпростішим. Якщо труби у ванній потоплені у стіні, при цьому зовні є виходи, слід вибирати модель обладнання для просушування рушників з бічним підключенням. Установка такого пристрою дещо складніше, зате виглядає воно набагато привабливіше.

Наступний етап робіт – встановлення перемички та кульових кранів.

Для монтажу байпасу на кінці пристрою встановлюються шарові крани, що забезпечує контроль потоку води всередині нього. При цьому в стояку вода, як і раніше, буде циркулювати, а значить, робота сушки для рушників не позначиться на роботі системи опалення.

Кріплення кронштейнів та монтаж обладнання до стіни.

Усі необхідні для кріплення пристрою, як правило, є у комплекті. Якщо якихось кріпильних деталей бракує, слід придбати їх окремо. Не поспішайте робити отвори у стіні на око. Для того щоб вони точно збіглися з елементами кріплення пристрою, приставте його до стіни і позначте місця для кріплення олівцем. Для того, щоб сантехніка була встановлена рівно по вертикалі та горизонталі, слід скористатися будівельним рівнем.

При виконанні отворів на кахлі потрібно використовувати дриль зі спеціальним свердлом.

Що потрібно знати про те, як правильно підключити сушка для рушників до стояка?

Пристрій приєднується до вентилів на перемички із застосуванням фітингів. Вони можуть бути як прямі, і кутові. Тип фітингів залежить від способу підключення пристрою.

Уважно поставтеся до монтажу. Затягувати кріплення слід акуратно, не застосовуючи зайвих зусиль, щоб не зірвати різьблення. Крім того, не забудьте виконати ущільнення всіх з’єднань за допомогою лляної підмотування або інших ізоляційних матеріалів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші переваги

ЯКІСТЬ
ШВИДКІСТЬ
ЦІНА
ГАРАНТІЯ

Контакти:


Броварський проспект 161, м.Київ

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51


Пошта: uslugi.santehnika24@gmail.com

Соціальні мережі:



Усі права захищені

Контакти

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Email: uslugi.santehnika24@gmail.com

Замовити зараз

Замовити дзвінок

Навігація

Прайс лист
Гарантії
Корисне
Контакти

Соціальні мережі

Усі права захищені | Сайт розроблений студією Барбарис