X

Оформити заявку




X

Оформити заявку


Як встановити раковину на кухню, етапи робіт – Сантехпослуги – Послуги сантехніка 24 години
Замовити
дзвінок

Ми працюємо цілодобово!

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Русский

Замовити дзвінок зараз!

Замовити дзвінок

Як встановити раковину на кухню, етапи робіт

Ця стаття допоможе розібратися з тим, як встановити раковину на кухню. Дотримання правил монтажу забезпечить міцну фіксацію миття, гарантує її надійність та довговічність.

Процес виконання робіт із встановлення кухонного миття багато в чому залежить від форми та типу використовуваного сантехнічного обладнання. Залежно від конфігурації раковини, її функціональності та розміру вирішується питання про те, як провести монтаж найбільш ефективно та швидко. У цій статті ми стаємо на, мабуть, найпопулярнішому типі сантехніки для кухонь – врізних мийках, що встановлюються в стільниці.

Перед тим, як встановити раковину на кухню, слід виконати деякі підготовчі роботи. Насамперед, необхідно вирізати в стільниці отвір відповідно до розмірів миття. Для вирізки контуру в стільницях із стружкових плит або дерева застосовується лобзик.

Якщо ви монтуєте мийку в стільницю з каменю або різних композитних матеріалів, для виконання робіт слід застосовувати спеціальні інструменти та обладнання. Оскільки кам’яні та композитні стільниці досить дорогі, а виконання робіт потребує спеціального обладнання та навичок поводження з ним, рекомендується замовляти встановлення сантехніки в компаніях, які виконують цю роботу професійно.

Особливості монтажу врізної раковини

  • Отвір під мийку має бути на 50 мм. ширше, а також довше, ніж фартух
  • Деякі виробники додають у комплекті із сантехнікою готовий шаблон для вирізки отвору. Такий шаблон дозволяє швидко та точно відзначити контур отвору під мийку.
  • Отвір вирізується за допомогою лобзика.
  • Перед встановленням чаші слід вставити спеціальний ущільнювач. Він повинен додаватись у комплекті разом з обладнанням.

Після вирізки отвору необхідно захистити дерев’яні поверхні меблевого блоку від негативного впливу вологи. Для цього краї отвору обробляють силіконом. Монтаж чаші можна виконувати після того, як він висохне.

Раковини з нержавіючої сталі кріпляться у стільниці за допомогою притисків. Кріплення зверху з’єднуються з отворами у фартуху мийки, тоді як нижня частина з’єднується з основою стільниці. Монтаж відбувається за допомогою гвинтів.

  • Після того як ви перевірили, що миття рівно і щільно лягло в отвір, можна приступати до закручування кріплень. При цьому потрібно лише наживити гвинти, не закручуючи їх до кінця. Це стосується всіх кріплень з обох сторін.
  • Перед тим як встановити раковину на кухню остаточно, закріпивши її клямками, слід по черзі закрутити всі шурупи так, щоб раковина щільно лягла на стільницю.
  • Відповідно до інструкції, що додається, необхідно встановити точки кріплення засувок, які будуть вмонтовані в отвори стільниці. Після цього кріпляться притискачі. Їхня кількість може бути різною (в середньому 6-12 штук).
  • Не забудьте прикріпити до країв мийки стрічку ущільнювача. Більшість виробників сантехніки включають її до комплектації виробу.
  • Тепер можна закріплювати чашу в отворі. Спочатку мийка впирається в стільницю в місцях встановлених клямок.
  • Для остаточного монтажу раковини необхідно її дотиснути. При дії на миття язички в поглибленнях спрацюють і зафіксуються на фартуху раковини.

Після перевірки міцності всіх з’єднань можна приступати до встановлення сифона та змішувача, а також підключення водопроводу та каналізації.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші переваги

ЯКІСТЬ
ШВИДКІСТЬ
ЦІНА
ГАРАНТІЯ

Контакти:


Броварський проспект 161, м.Київ

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51


Пошта: uslugi.santehnika24@gmail.com

Соціальні мережі:



Усі права захищені

Контакти

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Email: uslugi.santehnika24@gmail.com

Замовити зараз

Замовити дзвінок

Навігація

Прайс лист
Гарантії
Корисне
Контакти

Соціальні мережі

Усі права захищені | Сайт розроблений студією Барбарис