X

Оформити заявку




X

Оформити заявку


Поради щодо емалювання ванн своїми руками – Сантехпослуги – Послуги сантехніка 24 години
Замовити
дзвінок

Ми працюємо цілодобово!

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Русский

Замовити дзвінок зараз!

Замовити дзвінок

Поради щодо емалювання ванн своїми руками

Обновити стару ванну без повної її заміни можна і власноруч, використовуючи кілька простих порад. На допомогу вам прийде досить простий спосіб емалювання ванн, що дозволить з мінімальними витратами відновити звичну сантехніку.
Відразу відзначимо, що емалювання ванн виконується за допомогою спеціального складу на основі епоксидної смоли, який є досить токсичним. Тому важливо виконувати всі роботи в приміщенні, що добре провітрюється, і з використанням якісних респіраторів.

Підготовка та вибір матеріалу

На першому етапі робіт необхідно ретельно підійти до вибору емалі. Дорогі варіанти, наприклад двокомпонентні склади від компанії TIKKURILA, відрізняються високою якістю, швидко висихають і дуже прості в роботі, тому підійдуть навіть для недосвідченого майстра. Дешевші склади «Еповін» або «Епоксин» оптимальні для невеликого бюджету, але термін їхнього висихання може досягати чотирьох діб.
Замість епоксидного складу для реставрації ванни можна використовувати і рідкий акрил, наприклад, «Екованна» або «Стакрил». Дані склади більш текучи і менш токсичні.
Важливим аспектом вибору є і колір емалі, який не повинен відрізнятися більше, ніж на один тон від основного кольору старої ванни, інакше ви отримаєте сильні розлучення, а всю процедуру емалювання доведеться повторювати кілька разів.

Після вибору емалі варто приступити до підготовки ванни.

  • знежирення за допомогою потужного засобу для чищення,
    шліфування ванни за допомогою болгарки або дриля зі спеціальними шліфувальними насадками для створення рівномірної шорсткої поверхні (за відсутності болгарки можна використовувати шматок шкурки або шліфувальний брусок),
  • далі необхідно видалити весь пил, добре вимити ванну і ретельно висушити,
  • знімаємо обв’язку зливного та переливного отворів.

Після видалення найдрібніших частинок пилу можна переходити до безпосереднього емалювання.

Емалювання ванни

Роботи з емалювання добре проводити на холодній поверхні пензлем із шириною мінімум 70 мм, так склад буде лягати набагато краще.
Розділіть склад на дві частини та змішайте одну з них – це буде основний шар. Емаль наноситься тонким шаром, починаючи з країв. Потім проводимо смугу емалі від бортика до дна і розмазуємо по горизонталі. У такий спосіб обробляємо всю ванну. На місце зливу та дно звертаємо особливу увагу та промазуємо емаллю дуже ретельно.

Готуємо другий шар з складу, що залишився і наносимо його відразу, не чекаючи висихання першого шару. Після цього чекаємо 15 хвилин і прибираємо потіки, що утворилися, у напрямку знизу вгору. Готову ванну залишаємо до повного висихання суміші.
На зливному отворі можуть утворитись краплі емалі, їх потрібно буде акуратно зрізати після закінчення робіт. Суху ванну промиваємо водою і добре витираємо чистою м’якою ганчіркою.
Оновлена ванна готова до використання!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші переваги

ЯКІСТЬ
ШВИДКІСТЬ
ЦІНА
ГАРАНТІЯ

Контакти:


Броварський проспект 161, м.Київ

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51


Пошта: uslugi.santehnika24@gmail.com

Соціальні мережі:



Усі права захищені

Контакти

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Email: uslugi.santehnika24@gmail.com

Замовити зараз

Замовити дзвінок

Навігація

Прайс лист
Гарантії
Корисне
Контакти

Соціальні мережі

Усі права захищені | Сайт розроблений студією Барбарис