X

Оформити заявку




X

Оформити заявку


У ванній пахне каналізацією: у чому причина? – Сантехпослуги – Послуги сантехніка 24 години
Замовити
дзвінок

Ми працюємо цілодобово!

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Русский

Замовити дзвінок зараз!

Замовити дзвінок

У ванній пахне каналізацією: у чому причина?

Ванна – це те місце, в якому так приємно розслабитися після важкого дня в ароматній піній воді. Але все це задоволення може зіпсувати їдкий душок суспільної каналізації, який раптово виник у цьому приміщенні. Чому ж у ванній пахне каналізацією, що робити з цією проблемою?

Чому у ванній смердить каналізацією

Існує кілька основних факторів, що викликають появу поганого запаху у приміщенні. Один із них – надлишковий тиск у каналізаційній системі. Воно виникає, коли вентиляція стояка не спрацювала, з’явився зазор. У процесі зливу води з різних місць каналізація наповнюється великою кількістю рідини, а повітря видавлюється у ванну. Проходити смердюче повітря може крізь негерметичне кріплення.

Ще одним варіантом є прорив крізь гідрозатвор. Якщо ванна встановлена надто низько, роль гідрозатвору грає трубне коліно. Але якщо воно занадто маленьке, то здатне утримувати мінімальну кількість води, щоб запобігти доступу повітря. Коли тиск сильно підвищується, вода виплескується, і неприємні запахи проникають у будинок.

Іноді у ванній смердить каналізацією через зниження напруги, що виникло. Коли зливається велика кількість рідини, як вами, так і сусідами по стояку, створюється розрідження в трубопроводі, що висмоктує будь-яку воду з усіх можливих місць, і в першу чергу з гідрозатвору. Іноді якщо сифон маленький, і ви довго не використовували ванну, вода з нього випаровується.

Як виявити, звідки походить запах

  • Переконайтеся, що неприємний запах походить від труб, а не з інших джерел. Якщо в сифоні вилучено водяний затвор, повітря втягується в отвір зливу.
  • Якщо перший варіант не ваш, розгляньте стики трубних виробів каналізації. За застарілого чавуну шви можуть втратити свою герметичність, а сама труба – прогнити.
  • Якщо встановлені вироби з пластику, які принципово не можуть бути негерметичними, можливо, в розтруб не вмонтований ущільнювач з гуми.

Якщо ж стики труб все ж таки втратили герметичність, це могло статися лише через використання «Крота». При регулярному застосуванні він поступово може руйнувати гумовий ущільнювач, роз’їдаючи його при кожному використанні засобу. При цьому для очищення від засмічення варто застосовувати вантуз – він не менш ефективний, але цілком безпечний. Дізнавшись, чому у ванній пахне каналізацією, можна почати боротися з причиною проблеми.

Як позбутися неприємного запаху у ванній

При зникненні водяного затвора в сифоні слід звернутися до вашого ЖЕКу і вимагати вжиття заходів щодо усунення засмічення в каналізаційному стояку. Це ж слід зробити, якщо ваші сусіди при ремонті щось неправильно зробили або проблеми виникли все ж таки з вентиляцією. Паралельно варто придбати сифон нової конструкції, який здатний якісніше утримувати водяний затвор.

Щоб надалі уникнути поганого запаху у ванній, купіть санітарний силікон і закладіть їм усі зазори каналізаційних труб. В ідеалі варто замінити всі ущільнювачі з гуми на двопір’яні. Якщо у вас встановлена чавунна труба, її стики замажте сумішшю води та цементу, схожою за консистенцією на сметану. Якщо ж нічого не допомагає і запах залишається, звертайтеся до фахівців компанії «Сантехпослуги 24» – ми вирішимо проблему!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші переваги

ЯКІСТЬ
ШВИДКІСТЬ
ЦІНА
ГАРАНТІЯ

Контакти:


Броварський проспект 161, м.Київ

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51


Пошта: uslugi.santehnika24@gmail.com

Соціальні мережі:



Усі права захищені

Контакти

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Email: uslugi.santehnika24@gmail.com

Замовити зараз

Замовити дзвінок

Навігація

Прайс лист
Гарантії
Корисне
Контакти

Соціальні мережі

Усі права захищені | Сайт розроблений студією Барбарис