X

Оформити заявку




X

Оформити заявку


Як встановити раковину у ванній кімнаті: покрокова інструкція, етапи робіт – Сантехпослуги – Послуги сантехніка 24 години
Замовити
дзвінок

Ми працюємо цілодобово!

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Русский

Замовити дзвінок зараз!

Замовити дзвінок

Як встановити раковину у ванній кімнаті: покрокова інструкція, етапи робіт

Монтаж сантехніки вимагає грамотного та уважного підходу. Якщо ви не знаєте, як встановити раковину у ванній кімнаті, то ця стаття допоможе вам виконати всі етапи робіт самостійно або проконтролювати роботу фахівців.

Оскільки раковини для ванни мають досить значну вагу, перш ніж приступати до їх монтажу, слід оцінити міцність несучої конструкції. Якщо стіна недостатньо міцна, то для монтажу сантехніки необхідно підготувати спеціальний каркас, у будь-яких інших випадках установка раковини здійснюється шляхом виконання наступних робіт:

  • Перед тим як встановити раковину у ванній кімнаті, необхідно виконати розмітку стіни. Для цього слід підібрати відповідне місце, де і розташовуватиметься раковина. Природно, вибір місця розташування раковини багато в чому залежить від проведених комунікацій (водопроводу і каналізації). Для того щоб установка сантехніки була простою і не викликала необхідності виконання додаткових робіт, слід розташовувати раковину якомога ближче до точок підключення.

При розмітці стіни слід насамперед відзначити верхній край раковини. Висота розташування чаші має бути оптимальною для її використання людиною середнього зросту.

Точність горизонтального розташування чаші обов’язково перевіряється будівельним рівнем. Зробити це можна як за допомогою накладання раковини на стіну та розміткою стіни відповідно до її верхнього краю, так і відштовхуючись від розташування кріпильних елементів та отворів.

  • Підготовка отворів для сантехніки. Для свердління отворів застосовується перфоратор чи дриль. Отвори повинні бути трохи меншими, ніж приготовані для установки дюбеля. Перш ніж забивати в отвори дюбеля, фахівці рекомендують додавати всередину невелику кількість клею, це зробить кріплення ще міцнішими та надійнішими.
  • Багато в чому питання, як встановити раковину у ванній, відноситься до монтажу чаші. Її установка виконується за допомогою гвинтів-саморізів. Перед установкою раковини слід перевірити міцність усіх елементів кріплення. При монтажі необхідно скористатися шайбами прокладки для саморізів. Закручування шурупів слід виконувати вкрай акуратно і без зайвих зусиль, щоб не пошкодити раковини та уникнути тріщин. При цьому кріплення має бути досить міцним, тому перевірте, чи не хитається чи чаша, чи немає перекосу у праву чи ліву сторону. Місця кріплень закриваються спеціальними декоративними заглушками.
  • Встановлення сифону. Роботи зі встановлення сифона починаються з монтажу випуску. У зливний отвір вставляється спеціальна сітка та прокладка, яка притискається гвинтом. Випуск кріпиться з використанням прокладок та перевіряється на герметичність. Слід уважно проконтролювати, щоб усі кріплення були виконані без усунення і щільно прилягали один до одного. В останню чергу у розтрубі монтується відвідна труба системи каналізації.
  • Монтаж змішувача. Кран встановлюється відповідно до інструкції. Монтаж багато в чому залежить від типу та моделі пристрою. Підключення до водопроводу здійснюється із застосуванням гнучкого підведення. Для ущільнень сполучних елементів і щоб уникнути протікання необхідно застосовувати фум-стрічку.

Після підключення водопроводу та каналізації монтаж раковини можна вважати завершеним. Перед початком експлуатації не забудьте виконати контрольний пуск води з метою перевірити всі з’єднання на герметичність та відсутність протікання.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші переваги

ЯКІСТЬ
ШВИДКІСТЬ
ЦІНА
ГАРАНТІЯ

Контакти:


Броварський проспект 161, м.Київ

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51


Пошта: uslugi.santehnika24@gmail.com

Соціальні мережі:



Усі права захищені

Контакти

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Email: uslugi.santehnika24@gmail.com

Замовити зараз

Замовити дзвінок

Навігація

Прайс лист
Гарантії
Корисне
Контакти

Соціальні мережі

Усі права захищені | Сайт розроблений студією Барбарис