X

Оформити заявку




X

Оформити заявку


Як встановити унітаз на плитку, етапи робіт – Сантехпослуги – Послуги сантехніка 24 години
Замовити
дзвінок

Ми працюємо цілодобово!

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Русский

Замовити дзвінок зараз!

Замовити дзвінок

Як встановити унітаз на плитку, етапи робіт

Щоб монтаж сантехніки було здійснено якісно, необхідно дотримуватись кількох правил. Для тих, хто не знає, як встановити унітаз під плитку, ми підготували цю статтю.

Відкритий спосіб є найпростішим і найпоширенішим способом встановлення унітазу. Він вимагає мінімальних витрат часу та зусиль, при цьому професійно виконані роботи дозволяють досягти високої надійності кріплень.

Основні етапи робіт

На першому етапі робіт слід розташувати унітаз у місці його подальшої установки, після чого зробити на кахлі позначки, які б відповідали отворам у кріпленні унітазу. Також слід обвести по контуру основу обладнання.

Після того, як ви переконаєтеся, що розмітка виконана точно і в необхідному для монтажу місці, можна свердлити отвори. Перш ніж починати дриль, врахуйте, що унітаз відсувається і керном обробляються зазначені місця на кахлі. Це потрібно для того, щоб свердло не ковзало по поверхні плитки.

Спочатку слід використовувати спеціальне свердло по склу, яке забезпечить ефективне свердління кахлю і не призведе до його руйнування. Після того, як шар плитки пройдено, можна встановлювати на перфоратор свердло по бетону. Глибина отвору при свердлінні може бути різною і залежить від моделі сантехніки і довжини дюбелів, що додаються.

Після того як всі отвори виконані, їх слід очистити та заповнити герметиком на силіконовій основі. Він забезпечить надійну гідроізоляцію отвору, запобігає попаданню вологи. Дюбелі вставляються у вже опрацьовані герметиком отвори.

Перед тим, як встановити унітаз на плитку, герметик слід нанести і за контуром, який було окреслено раніше.

Основа кріпиться через монтажні отвори за допомогою різних болтів, гвинтів та інших кріпильних елементів. Місця кріплень, як правило, закриваються пластиковими заглушками, які служать для надання сантехніки естетичнішого вигляду, а також для захисту болтів і втулок від негативного впливу вологи.

Надлишки силіконового герметика, що виступили на кахлі, слід прибрати. Для цього можна використовувати гумовий шпатель чи будь-які підручні засоби.

Для багатьох питання про те, як встановити унітаз на плитку включає ще одну, не менш важливу проблему, а саме, приєднання сантехніки до каналізації.

Підключення сантехніки та каналізації

Для надійного приєднання унітазу до каналізації слід застосовувати гофровану трубу із пластику.

Застосування гофри пояснюється кількома причинами:

  • за допомогою неї можна змінювати відстань від унітазу до входу у стояк каналізації;
  • гофра дозволяє змінювати кут нахилу при необхідності приєднання до стояка каналізації, який може розташовуватися як у стіні, так і в підлозі.

Завдяки своїй мембрані гофр не клеїться на каналізаційний вихід, але герметично з’єднується з його випуском. Для цього застосовується обідок, що дозволяє кріпити гофру до каналізаційного стояка без застосування клею. Даний обідок надійно захищає від проникнення в приміщення неприємних запахів і води, що зливається.

Наступним кроком у процесі встановлення унітазу є монтаж бачка. Залежно від моделі обладнання, бачок може розташовуватися безпосередньо над чашею, під стелею або може бути вмонтований у стіну. При монтажі фаянсових елементів не слід забувати використовувати шайби із силікону чи пластику. Вони ставляться на металеві болти, щоб не пошкодили тендітний матеріал, з якого виготовлені основні частини сантехніки.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші переваги

ЯКІСТЬ
ШВИДКІСТЬ
ЦІНА
ГАРАНТІЯ

Контакти:


Броварський проспект 161, м.Київ

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51


Пошта: uslugi.santehnika24@gmail.com

Соціальні мережі:



Усі права захищені

Контакти

073-742-40-39
097-380-36-75
095-337-14-51

Email: uslugi.santehnika24@gmail.com

Замовити зараз

Замовити дзвінок

Навігація

Прайс лист
Гарантії
Корисне
Контакти

Соціальні мережі

Усі права захищені | Сайт розроблений студією Барбарис